stefboey_met-watermerk.jpg

Vervolgsessie Crowdfunding/crowdsourcing - Het crowdfundingcanvas

Om een succesvolle crowdfundingcampagne op poten te zetten moet je, nog voor die gestart is, al nadenken over de belangrijkste aspecten. Tijdens deze vervolgsessie gaan we aan de slag met het crowdfundingcanvas. Het canvas doet je nadenken over dingen die misschien wel vanzelfsprekend lijken, maar waar je toch best even bij stilstaat. Het zorgt ervoor dat je tijdens je campagne een concreet, helder en geloofwaardig verhaal vertelt waar je potentiële investeerders mee willen instappen.

Het crowdfundingcanvas lijkt op het meer bekende businessmodelcanvas. Het bestaat uit zeven elementen die aan de basis liggen voor een crowdfundingcampagne. Waarom voer ik campagne? Waar voer ik campagne voor? Wat is de crowdfundingvorm? Wie is mijn crowd? Hoe ga ik promotie voeren? Hoeveel kost het? Wat is mijn doelbedrag? Aan de hand van het crowdfundingcanvas denk je na over deze cruciale vragen.

Als deelnemer heb je, voordat je deelneemt aan de workshop, reeds een idee waar je een crowdfundingcampagne voor wil opzetten. Is je idee nog niet tot in detail uitgewerkt? Geen probleem, tijdens de crowdfundingcanvas workshop vinden we, samen met de andere deelnemers, een antwoord op al je vragen!

Het canvas krijg je na inschrijving toegestuurd als huiswerk voor de sessie.

 

Wat? vervolgsessie crowdfunding
Wanneer? woensdag 24 april van 20u tot 21uur

Waar? Ondernemershuis Mechelen, Kanunnik De Deckerstraat 20A, 2800 Mechelen
Voor wie? Iedereen die zijn idee effectief wil omzetten in een crowdfundingcampagne 
Kosten? Gratis, reservatie verplicht
Inschrijven doe je hier