stefboey_met-watermerk.jpg

Infosessie APBC. Connecting the dots. - kruisbestuivingstraject 2018

Infosessie: neem deel aan een gesubsidieerd traject om je KMO te tillen naar een hoger innovatieniveau! 

Ben jij je bewust van de impact van creativiteit op business en businessmodellen?

Aan de hand van een aantal voorbeelden uit het ruime creatieve veld, krijg je een antwoord op deze vraag. De voorbeelden worden per infosessie aangepast op maat van de ondernemingen die zich inschrijven. Op die manier krijg je een duidelijk beeld van wat het kruisbestuivingstraject voor jou kan betekenen. Deze infosessie is uiteraard gratis en virjblijvend.

 

Naast voorbeelden plaatsen we ook het programma, de criteria van deelname en de spelregels nog eens op een rijtje.

 

Hoe ziet het uiteindelijke traject eruit?

Eens ingestapt in het traject leer je in een hands-on workshop de noden of uitdagingen van jouw KMO duidelijk en concreet te kaderen. Dit resulteert in een krachtige ‘pitch’.

Deze pitch zal de basis vormen voor de matchmaking met een creatieve expert. KMO’s en creatieve ondernemers stellen zich aan elkaar voor. Aan het einde van de rit beslist je als KMO zelf met wie je het verdere traject zal doorlopen. Indien meerdere profielen aansluiten bij jouw concrete uitdaging, kunnen de creatieve experten uitgenodigd worden om uw KMO te bezoeken om de voorstellen tot innovatie meer in detail te bespreken.

In de drie workshops die daarop volgen ligt de focus helemaal op creatie en realisatie. Het veldonderzoek hierin genereert diepere inzichten over jouw KMO, waarna er prototypes en concretere oplossingen volgen. Realisatie, implementatie en business modelling horen hier vanzelfsprekend ook bij. Dit vraagt uiteraard ook tussentijdse opvolging van jou als deelnemer.

Tijdens het slotevent tenslotte worden alle KMO’s samengebracht om hun resultaten met elkaar en een breder publiek te delen.

 

 het traagste brood

© Foto Broodnodig

 

De prijs van het hele traject

De co-creatietrajecten van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. kaderen binnen een Europees subsidieproject (EFRO). Hierdoor betaal je als deelnemend bedrijf uitsluitend de consultancy van de creatieve innovatie expert gedurende het traject, zijnde €2.000 + btw.

De marktwaarde van het bedraagt €7.560 + btw. Jij betaalt dus minder dan de halft. De volledige omkadering en facilitatie van het traject word je vanuit het subsidieproject aangeboden.

 

Referenties

"APBC.Connecting the dots" is met dit traject niet aan zijn proefstuk toe. Dankzij de EFRO-subsidie hebben wij in 2016-2017 vijftien KMO's samengebracht om een gelijkaardig traject succesvol te laten doorlopen. De bedrijven vonden het een absolute meerwaarde om hun ideeën af te toetsen, nieuwe inzichten te verwerven, hun doelen scherper te stellen en hun netwerk uit te breiden.

Referenties regio Mechelen: Broodnodig, THOCC, De Backer Haarden, Caluwé Artisan en Allocking

 

PRAKTISCH

Wanneer: 7 februari 2018 van 9 tot 11 uur

Locatie: 

Oh! Mechelen
Kanunnik De Deckerstraat 20A
2800 Mechelen

Prijs: gratis, mits reservatie via oh@mechelen.be

 

 

Dit project kadert binnen het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Het project ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. CONNECTING THE DOTS. stimuleert cross-sectorale samenwerkingen tussen creatieve en reguliere sectoren in de provincie Antwerpen, om innovatie te stimuleren. Hiertoe worden onder meer co-creatietrajecten, workshops, bedrijfsbezoeken, opleidingen en netwerkevenementen georganiseerd.

Dit project kadert binnen het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

logo's