Een job zonder sollicitatie: in Mechelen kan het

Stad Mechelen baat vanaf 2022 niet langer Oh! Mechelen uit.

Voor het beheer geven wij vanaf januari de fakkel door aan bewOh!ners Frank Alaerts, Bart Van Besien, Kris De Meester en Guy Willemot. Later in het jaar worden zij ook officieel de trotse nieuwe eigenaars.

Vergaderzalen en werkplekken zijn nog steeds te huur. Voor beschikbaarheden, prijzen en voorwaarden: contacteer info@oh-mechelen.be. Voor een algemeen overzicht van alle vergadermogelijkheden in Mechelen, kan je steeds terecht bij onze collega’s van Meet in Mechelen.

Ondernemershuis Mechelen

Met vriendelijke groet,

Oh!team van stad Mechelen

Een selectieprocedure waarbij ervaring, diploma, afkomst of leeftijd op de tweede plaats en motivatie op de eerste plaats komt. Stad Mechelen lanceert het project ‘een job zonder sollicitatie’.

Een job zonder sollicitatie: in Mechelen kan het

‘Een job zonder sollicitatie’ is een manier om gemotiveerde werkzoekenden snel en met gelijke kansen aan een vaste job te helpen, zonder sollicitatieprocedure of andere drempels. Stad Mechelen maakt bedrijven warm voor het principe en zal de aanwervingsmethode ook binnen de eigen organisatie toepassen. Ook Brouwerij Het Anker is alvast gewonnen voor het concept.

 

 nummer 1 en nummer 2 met het woord work

 

Stad Mechelen kreeg van het Europees Sociaal Fonds (ESF) middelen om het project ‘een job zonder sollicitatie’ te lanceren en is daarmee koploper in Vlaanderen. Geen traditionele selectieprocedure waarbij ervaring, diploma, afkomst of leeftijd telt, wel motivatie. Wie wil werken, kan aan de slag. De eerste vacatures worden binnenkort uitgeschreven.

Het is bewezen dat op deze manier de motivatie van kersverse werknemers stijgt, wat dan weer een positieve invloed heeft op het zelfbeeld. Met deze methodiek wordt dus niet alleen voor gelijke kansen op werk gezorgd, maar het brengt ook gelukkige werknemers met zich mee. Door drempels weg te nemen zullen bovendien meer mensen uit kansengroepen zich aanbieden op de arbeidsmarkt. Er komen meer potentiële arbeidskrachten in beeld die werkgevers anders zouden mislopen.

Brouwerij Het Anker
Bij Brouwerij Het Anker lopen ze alvast warm voor het idee. Eigenaar en zaakvoerder Charles Leclef is ervan overtuigd dat het recht op een job niet mag afhangen van je sollicitatie-skills. “Met ‘een job zonder sollicitatie’ beogen we bij Het Anker een radicaal andere aanpak en willen we vooral inzetten op gemotiveerde werkkrachten die bewust kiezen voor ons als bedrijf. Opgedane kennis en ervaring willen we een minder prominente plaats laten innemen in het selectieproces.”

Meer info vind je bij projectcoördinator Ellen De Weerdt via 015 29 24 39 of ellen.deweerdt@mechelen.be.