stefboey_met-watermerk.jpg

Coworking Week van 3 t.e.m. 7 oktober

Van 3 tot en met 7 oktober zet Oh! Mechelen de deuren open om gratis te coworken. Naast het connecteren met de lokale community kan je er elke dag een workshop of infosessie meepikken. Alle events en werkplekken die ter beschikking gesteld worden zijn gratis mits reservatie,. Als je niet kan komen, verwachten we wel tijdig een signaal zodat we de mensen op de wachtlijst blij kunnen maken. 

Dit is de tweede nationale Coworkingweek in België. 41 locaties zetten hun deuren voor jou open en organiseren tal van events en workshops. Meer info over de Nationale Coworking week kan je vinden op www.coworkingweek.be .

 

Workshops en lezingen

Financiering zoeken | VLAIO & Kevin Verbesselt

Startende ondernemers hebben vaak het creatieve proces achter de rug en zijn klaar om het concept te lanceren. Maar het financiële kader ontbreekt vaak.

Waar kan ik terecht voor financiering? Hoeveel eigen inbreng heb ik nodig? Kan ik geld lenen bij familie? De antwoorden op dergelijke vragen krijg je van de expert van Agentschap Innoveren & Ondernemen en van iemand met degelijke praktijkervaring.

Een ideaal moment voor al je vragen m.b.t. financiering, ook wanneer je al opgestart bent.

03.10.2016, 19-21 uur, @OH! Mechelen, gratis, inschrijving verplicht via deze link.

 

Intellectuele eigendom en coworking | IP Hills

Welke afspraken maak je het best alvorens je je halsoverkop stort in een professionele coworkingrelatie? Welke afspraken maak je over de eigendomsrechten van producten of diensten die tijdens de co-creatie tot stand komen? Tijdens deze infosessie kom je de antwoorden op deze en meer vragen te weten.

04.10.2016, 13-15 uur @Oh! Mechelen, gratis, inschrijven verplicht via deze link.

 

Roadmapping | Innovatiecentrum

Deze gerichte workshop biedt de kans om je idee vorm te geven. Een interactieve en interessante sessie die door een expert wordt verzorgd en waar we vanuit een persoonlijke aanpak vertrekken. Deze workshop loont zeker en vast de moeite.

05.10.2016, 18.30-21u @OH! Mechelen, gratis, inschrijving verplicht via deze link.

 

Open Coffee

Tijdens ons maandelijks netwerkmoment vertellen twee ondernemers over hun samenwerking, hun gemeenschappelijke passie…

06.10.2016, 8-10u, @OH! Mechelen, gratis

 

Samenwerkingscanvas: van idee tussen pot en pint tot co-creatie | innovatiecentrum

Tijdens deze workshop laten we je op een interactieve manier proeven van het proces van cocreatie. Je hoeft nog geen samenwerking in gedachten te hebben, om aan deze workshop deel te nemen.

06.10.2016, 13.30 – 16.30 uur, @Oh! Mechelen, gratis, inschrijven verplicht via deze link.

 

Hoe doe ik zaken met mijn stad? | UNIZO & stad Mechelen

De stad stuurt jaarlijks ± 150 aanbestedingen (met kostprijs boven de 8.500 euro excl. BTW) de deur uit. Dit zijn lang niet allemaal wegenwerken of groenaanplantingen en ze veroorzaken ook niet altijd een grote administratieve last.

We loodsen je doorheen de regels en wetten op overheidsopdrachten en geven je praktische tips om aan de gevraagde procedures te voldoen.

06.10.2016, 19.30 uur, @Keldermanszaal, Grote Markt 21, 2800 Mechelen, gratis. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar inneke@iv-ent.be.

 

 

After Coworking

Coworken kan pas als je elkaar kent. Ter afsluiting van deze coworking week organiseren we een speeddate. Oefen dus alvast die "elevator pitch" en breng voldoende visitekaartjes mee. Is er een "match" dan kan je nadien nog napraten bij het netwerkevent.

07.10.2016, 15-18u, @Oh! Mechelen, gratis, inschrijven verplicht via deze link.

 

Opendeurweek Coworking-werkplekken

Je kan voor of na de activiteiten blijven doorwerken in het Oh!. Gedurende de hele week is onze Oh!flexformule of Bar d'Officeformule gratis uit te testen. Wie weet wordt het Oh! in de toekomst wel jouw nieuwe werkplek?

We willen graag weten wanneer je langskomt. Zo ben je zeker van je stoel.