Bereikbaarheid

Met de fiets

Maak je jouw verplaatsingen met de fiets? Stal je fiets dan in de fietsenparking aan de achterzijde, in de tuin van het Oh!. De ingang bereik je via Heembeemd ter hoogte van huisnummer 20. Hou wel rekening met de openingsuren van de tuin.

Met het openbaar vervoer

Door zijn centrale ligging is Mechelen met de trein vlot bereikbaar vanuit verschillende Belgische stations. Mechelen heeft twee treinstations: station Mechelen en station Mechelen-Nekkerspoel. Beide stations bevinden zich op wandelafstand van het stadcentrum en het Oh!. Station Mechelen is minder dan 25 minuten (1,8km) verwijderd van het Oh!, vanaf station Mechelen-Nekkerspoel wandel je er minder dan 15 minuten (1,1km) over.

Aan het station Mechelen kan je gebruikmaken van de Blue-Bikes van de NMBS. Handige fietsen die je als abonnee gemakkelijk kan huren aan een tarief van € 1/dag.
Meer info: www.blue-bikes.be

 

Daarnaast kan je ook gebruik maken van de bussen van De Lijn om je te verplaatsen in Mechelen. De streeklijnen rijden ongeveer één keer per uur, de stadslijnen meestal om de vijftien minuten.

Van aan het Centraal Station neem je de pendeldienst (Lijn 1) naar het Oh!. Deze vertrekt op perron 11 richting Grote Markt. Je stapt af aan de halte ‘Wollemarkt’. Vandaar is het nog 350m richting het Oh!. Van het Oh! terug naar het station neem je de pendelbus op de Schoenmarkt.

Meer info: www.delijn.be

 

Met de wagen

Mechelen is makkelijk bereikbaar met de auto via verschillende invalswegen. Deze wegen komen uit op de stadsring R12, vanwaar signalisatieborden je vlot naar de diverse parkings leiden.

Je wagen parkeren doe je in een van de duurdere centrumparkings of een goedkopere randparking.

De centrumparking ‘Kathedraal’ staat aangeduid vanaf de stadsring. De wandeltijd naar het Oh! bedraagt minder dan 4 minuten. Je kan ook je geluk beproeven op de parking in de Kanunnik de Deckerstraat (minder dan 2 minuten wandelen) of op de Parking Tinel (minder dan 5 minuten wandelen).

Voor de randparking Rode Kruisplein (Keerdok) geldt een beperkt tarief en is gratis tijdens het weekend en op wettelijke feestdagen. Op minder dan tien minuten wandelen ben je in het Oh!.

 

Met het vliegtuig

Dankzij de supersnelle treinverbinding vanop de luchthaven Brussels Airport ben je in geen tijd in Mechelen. Het kost je 12 minuten en ongeveer 7 euro.

 

Hoe geraak je naar Oh! Mechelen?